Smetanová kultura
Popis:
Smetanová kultura S 62+73 na 200 l
Technický list: SMETANOVÁ KULTURA S 62+73
Popis kultury:
- lyofilizovaná kultura k přímému očkování složená z kmenů Lc. lactis subsp. lactis a Lc. lactis subsp. cremoris, termofilních streptokoků a homofermentativních laktobacilů
- kultura neobsahuje GMO
- kultura obsahuje alergen (mléko)
Použití: tvarohy, čerstvé sýry, sýry eidamského typu, kultura umožňuje rychlejší prokysáním sýřeniny
Způsob použití: kultura v práškové formě se zaočkuje do mléka pro výrobu za aseptických podmínek, nutno zajistit rozpuštění kultury v mléce dokonalým rozmícháním
Balení: kultura je balena v sáčcích nebo plastových lahvičkách
Dávkování: balení na 200 litrů
Skladování: 6 měsíců při 4-8 °C
Teplotní rozsah: 28 – 36 °C, opt. 30 °C
Průběh kysání ve sterilním odstředěném mléce
Teplota 30 °C
čas / hod. | 0 | 3 | 6 | 9 | 12 | 15 | 18 | 21 | 24 | |
pH | 6,52 | 6,47 | 6,20 | 5,33 | 4,65 | 4,40 | 4,30 | 4,25 | 4,2 |
Základní postupy k výrobě naleznete zde na webu v sekci Návody. Obrázky jsou pouze ilustrační, obal se může lišit.
Zpět
Top produkty
Kontakty

MILCOM a.s.
- Ke Dvoru 12a, Praha 6
- +420 235 358 607
- milcom@milcom-as.cz

MILCOM a.s.
Závod Tábor
- Soběslavská 841, Tábor
- +420 381 252 751-2
- info@vum-tabor.cz

MILCOM a.s.
Závod servisních služeb
- Hradecká 1456,
Dvůr Králové nad Labem - +420 499 320 280
- milcomdk@milcom-as.cz
O nás
"Jsme významným partnerem všech výrobců potravin, zejména mlékáren, na cestě k novým výrobkům, ve využití nových technologií a v rychlé a spolehlivé diagnostice potravin.— MILCOM a. s.
Zároveň vyrábíme produkty pro domácí a faremní výrobu, jako jsou syřidla, kultury a další výrobky převážně pro výrobu mléčných výrobků a vín."
© Copyright 2014 MILCOM a.s. Všechna práva vyhrazena.
Tyto webové stránky používají cookies, více zde.