Popis:
Originál bulharský jogurt
Kultury pro přípravu originál bulharského jogurtu na domácí použití, 1 sáček pro 1-5L mléka s 10 opakováními.
Obsah: Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactobacillus delbrueckii sp.bulgaricus, Streptococcus salivarius sp. Thermophilus. Kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.
Balení: 1 sáček pro zpracování 1-5l mléka s 10 opakovaními.
Návod: 1 -5l mléka se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na 45 - 48°C, potom přidáme 1 sáček kultur a důkladně se promíchá, až se kultury rozpustí. Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 45°C po dobu 8-10h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka,termo taška) nebo se dají do trouby a nastaví se na danou teplotu 45°C. Po 8-10h se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Z hotového jogurtu oddělíte část, kterou použijete na další zakvašení, 1- 2 polévkové lžíce na 1l mléka.Když mléko je připravené, dle předchozího návodu. V tomto případě se fermentace krátí na 3 - 5h. Čím delší doba zrání tím prokysanější jogurt. Kvalita jogurtu závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků zkuste jiné mléko.
DŮLEŽITÉ JE DODRŽOVAT NÁVOD A POUŽÍVAT PŘESNÝ TEPLOMĚR, NEJLÉPE MLÉKÁRENSKÝ, KTERÝ JE URČEN PŘÍMO NA VÝROBU MLÉČNÝCH PRODUKTŮ. MLÉKÁRENSKÝ TEPLOMĚR MÁME V NABÍDCE NA ESHOPU.
Základní postupy k výrobě naleznete zde na webu v sekci Návody. Obrázky jsou pouze ilustrační, obal se může lišit.
Zpět© Copyright 2014 MILCOM a.s. Všechna práva vyhrazena.
Tyto webové stránky používají cookies, více zde.