Popis:
Čerstvý sýr
1 sáček na 1 - 5l mléka
Postup:
- Pasterizace 76°C
- Shladit mléko na 38°C - 42°C
- Přidat chlorid vápenatý - 2ml na 10L, naředěno 1:10 vodou
- Zaočkovat kulturou
- Nechat 10 - 15min. stát
- Zasýřit syřidlem - 2ml na 10L, naředěno 20ml vody, pak se nechá 2,5h
- Sýřenina se nakrájí na 2,5cm x 2,5cm kostky
- Míchání a převracení 1 -2 min
- Přestávka 5 - 10 min
- Míchání a převracení 2 -3 min
- Přestávka 10 - 15 min
- Míchání (uzavírání zrna), zrno musí být hladké, měkké, nesmí být moc utažené
- Samovolné lisování 12 - 24h v plachetce nebo ve formě
- Po vylisování se sýřenina nakrájí a nasolí
- Sýr nesmí přijít do chladu
- Zrání při 10 - 17°C, 4 dny
DŮLEŽITÉ JE DODRŽOVAT NÁVOD A POUŽÍVAT PŘESNÝ TEPLOMĚR, NEJLÉPE MLÉKÁRENSKÝ, KTERÝ JE URČEN PŘÍMO NA VÝROBU MLÉČNÝCH PRODUKTŮ. MLÉKÁRENSKÝ TEPLOMĚR MÁME V NABÍDCE NA ESHOPU.
Základní postupy k výrobě naleznete zde na webu v sekci Návody. Obrázky jsou pouze ilustrační, obal se může lišit.
Zpět© Copyright 2014 MILCOM a.s. Všechna práva vyhrazena.
Tyto webové stránky používají cookies, více zde.